Andy Sneap & Backstage Productions  

Go Back   Ultimate Metal Forum > Heavy Metal Forums > Andy Sneap > F.O.H.
Register FAQ Donate Members List Calendar Mark Forums Read

F.O.H. Production tips, techniques, tutorials...

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old February 5th, 2011, 05:58 PM   #76 (permalink)
Star Ark
Senior Member
 
Star Ark's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Melbourne
Posts: 417
just ordered SD2 with metal foundry off ebay. Only 299 for both, and with the aussie dollar so high it really is only costing me $300. When I worked at Allans it was $599 for the regular version and maye $300 for the uprgrade.

Should get it in a few days
__________________
http://starark.bandcamp.com
Anathema,Osi,Tool,Devin Townsend inspired music
Star Ark is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old March 2nd, 2011, 09:52 PM   #77 (permalink)
VeneMorte
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: United Kingdom
Posts: 677
Hahaha awesome shit man I didn't know about cutting the Bass at 500Hz that will help me a lot cheers buddy!
__________________
If you like what I post you might like my band -

www.facebook.com/thekarhugroove
VeneMorte is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old April 19th, 2011, 08:46 AM   #78 (permalink)
domingooo
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 313
HEy Ola, i've download your preset to use as starting point... and its fantastic.
May i ask you for a TMF preset? I've tried to emulate the sounds of your avatar one using metal foundry (cause i like better the way that the two kicks drums sound in fast grooves) but i'm not so good programing.
I'll be great if you coud share one.

Thanks a Lot!!

sergio
domingooo is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old April 19th, 2011, 09:42 AM   #79 (permalink)
GearMan2point0
Musician/Engineer
 
GearMan2point0's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 545
If I use Reaper with Superior Drummer, and use the piano roll, how would I get different velocities and get the bleed if I am just dialing in the hits?
GearMan2point0 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old April 19th, 2011, 11:36 AM   #80 (permalink)
Uros
Sonic Incision
 
Uros's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: OB van
Posts: 1,200
You can tweak velocities in midi editor in Reaper; amount of bleed you can change from within Superior's interface.
Uros is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old April 19th, 2011, 12:23 PM   #81 (permalink)
GearMan2point0
Musician/Engineer
 
GearMan2point0's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 545
but when say i do a drum beat using piano roll, and then I solo the Over head track will I be able to hear a little of the rest of the kit too? seems like all I would hear is cymbal cymbal cymbal and not hear the bleed from the snare, toms, hi hat....etc.
GearMan2point0 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old August 29th, 2011, 03:07 PM   #82 (permalink)
TheToddGreen
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 126
Okay, i know im late here, but after taking a recording hiatus, i have to relearn a lot of stuff. Found the tutorial helpful, in general. But i really wanted to take a look at the settings you had on your preset but ran into this problem.

when i "load project as combined preset" it says
"You have loaded a project or preset that makes use of a sound library that you do not have installed: SL-DFH"

What does it mean by SL-DFH? I know you were saying you did it on Avatar so we wouldnt have to buy Drumkit From Hell, Metal Foundry, etc... so what is this speaking of and where can i go to get it?

Thanks
TheToddGreen is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old December 10th, 2011, 10:17 AM   #83 (permalink)
chri55y92k
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
Can anyone help me, I dont know how to set up bus in Cubase 5 and link superior drummer up so that the drums are double tracked, bit of a n00b if anyone can help me that would be appreciated
chri55y92k is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -5. The time now is 01:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.0.0
© Copyright 2000-2010 UltimateMetal.com | MetalAges Media