This site is supported by the advertisements on it, please disable your AdBlocker so we can continue to provide you with the quality content you expect.

Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Ignite Amps + Voger Design: Emissary VST/AU plug-in (KVRDC14)

Discussion in 'Backline' started by Wild Hades, Aug 2, 2014.

  1. ATLA

    ATLA Member

    Joined:
    Oct 12, 2007
    Messages:
    1,001
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    The North
    Great job! i love the clean channel. combined with some Valhalla verb and i can do the Opeth/Alcest clean tones with ease. Channel two reminds me of the Rhodes Colossus i tried a while back! My only tech issue is that In Reaper when i wave my mouse over the channel 2 hi-mid it moves it without me intending to.
     
  2. KillFrenzy

    KillFrenzy Member

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Messages:
    403
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Used it very briefly. Sounded awesome! Very tight even in Drop A!
     
  3. nezvers

    nezvers Beast

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    1,399
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Latvia, Riga
    I just tried it out, and I'm blown away! it's my new favorite sim now!
     
  4. Nemesis9K

    Nemesis9K Member

    Joined:
    Jan 1, 2014
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    West Virginia, USA
    Sounds great!
     
  5. TLR

    TLR New Metal Member

    Joined:
    Dec 20, 2013
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Very nice. GUI is killer!
     
  6. Alpha-Dee

    Alpha-Dee Member

    Joined:
    Jan 15, 2014
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Finland
    I've been wanting to check this out, but when scanning VST plugin folders (even after clearing cache), my Reaper says:
    "Plug-in 'Emissary.dll' executed invalid command during scanning." Reaper doesn't crash, Emissary just doesn't show up on the plugin list. Running Reaper v4.71/x64. I have tried a few different folders, deleted it and unzipped again. Thanks in advance, this looks killer!
     
  7. nezvers

    nezvers Beast

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    1,399
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Latvia, Riga
    I had similar problem with SPAN analyzer once. No updates fixed that, but when I unistalled reaper and put fresh install it found it. So give that a try.
     
  8. Alpha-Dee

    Alpha-Dee Member

    Joined:
    Jan 15, 2014
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Finland
    Tried with a completely clean Reaper install, still no luck. Thanks anyway!
     
  9. UncleBob

    UncleBob Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    505
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Did you try deleting it from the plugins list, it should be here:

    "C:\Users\Your computer\AppData\Roaming\REAPER\reaper-vstshells.ini"
     
  10. Wild Hades

    Wild Hades Clean channels are for pussies

    Joined:
    May 2, 2006
    Messages:
    450
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Italy
    Sorry to hear that...
    I've got the same report from another user, under Windows and only for the x64 version (the x86 works fine).
    Are you on Windows too?
    I'm trying to figure out what's going on since yesterday, but I've not been able to replicate this behaviour on my system (Windows 8.1 x64), and so far I've got only 2 reports for this kind of problem.
    It seems that the other user started to face this problem after updating his motherboard and processor, can you tell me your computer specs?
    Thanks
     
  11. Alpha-Dee

    Alpha-Dee Member

    Joined:
    Jan 15, 2014
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Finland
    I'm an ass, I can just use the x86 version, luckily that works fine! Anyway, I've had this setup for about 6 months now, and Emissary is the first plugin to have this problem. I'm running on 64-bit Windows 7 Ultimate. My processor is AMD FX-8350, motherboard is Asus M5A99FX Pro R2.0 and 8 gigs of DDR3 memory. But like I said, I can make do with the x86 version, but if you decide to dig into this, I hope these bits of information help!

    EDIT: ...exept that when I'm opening a project which includes Emissary, Reaper gets stuck on startup loading Emissary. Crashed once, otherwise it just doesn't move past loading Emissary.
     
  12. Wild Hades

    Wild Hades Clean channels are for pussies

    Joined:
    May 2, 2006
    Messages:
    450
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Italy
    This affect version x86, then?
    Do you have both x86 and x64 versions in your VST folders?

    EDIT: you got a PM
     
  13. Wild Hades

    Wild Hades Clean channels are for pussies

    Joined:
    May 2, 2006
    Messages:
    450
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Italy
  14. HOFX

    HOFX Member

    Joined:
    Apr 12, 2012
    Messages:
    469
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Holy shit, this amp has balls! Good work.
     
  15. Dave1978

    Dave1978 Member

    Joined:
    Nov 23, 2007
    Messages:
    259
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Germany
    I don't care how it sounds, I just download it because of the GUI.
     
  16. xplanet2112

    xplanet2112 Member

    Joined:
    Sep 9, 2012
    Messages:
    188
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Manchester, England
    This amp sim is fantastic, I'm really impressed. I put the ignite tyrant pedal sim before it, and played it through the original 3 guitar hack impulses rolling off to 11K in leCab. Shit was impressive, most impressive!!

    Congratulation to the creators of this software, it's excellent.
     
  17. Hawkevil

    Hawkevil Member

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    163
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Great amp! Loving the tones I am getting from it. It has a really nice feel to it when playing as well which is the main thing I look for these days. Especially with pinch harmonics and palm muting. There are so many good sounding amp sims but some just don't capture that feeling.

    Here's a mix I put together using Emissary, just a few riffs thrown together, nothing musical as such:

     
    #37 Hawkevil, Aug 13, 2014
    Last edited by a moderator: Nov 23, 2015
  18. polifemo

    polifemo Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    85
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Fantastic!
     
  19. He's Dead, Jim

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    1,429
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Washington, DC
    Already posted it in Practice Room, but I did a quick mix of Lethargica using stems with the Emissary. It djents so hard:

     
    #39 He's Dead, Jim, Aug 19, 2014
    Last edited by a moderator: Nov 23, 2015
  20. NecroDM

    NecroDM br00taliz0r

    Joined:
    Nov 24, 2011
    Messages:
    133
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Portugal
    Sounds and looks awesome congrats! :kickass:

    Here's a mix with it (also on the practice room):



    I registered on kvr just to vote for it :headbang:
     
    #40 NecroDM, Aug 20, 2014
    Last edited by a moderator: Nov 23, 2015

Share This Page