This site is supported by the advertisements on it, please disable your AdBlocker so we can continue to provide you with the quality content you expect.

Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Waves Tune with Reaper

Discussion in 'Backline' started by abaga129, Jun 26, 2014.

  1. abaga129

    abaga129 The Apprentice

    Joined:
    Jun 17, 2012
    Messages:
    809
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Cape Girardeau, MO
    Its that time of year again... Freaking waves summer sales. Now I have to make a tough decision. Waves Tune or C6.

    Does anyone use waves Tune with Reaper? I read a review saying it doesn't work well with sonar and ableton, so I want to check that it works well with Reaper.

    Also, how well does it stand alongside Melodyne, Auto tune, ect? I've never used non stand-alone pitch correction so I need help deciding if it is worth it!

    Thanks for your time!
     
  2. Sloan

    Sloan Sounds like shit!

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Messages:
    5,077
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Atlanta, GA
    i have used waves tune with reaper a little bit. it works ok.
    melodyne is king as far as i know.

    c6 might get more use.
     
  3. ATLA

    ATLA Member

    Joined:
    Oct 12, 2007
    Messages:
    1,001
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    The North
    just got a free 50$ off in my email, purchased bass rider! here's a 10% discount for your guys next purchase! http://refer.waves.com/1m-F
     
  4. MultiM

    MultiM Member

    Joined:
    Jun 28, 2013
    Messages:
    223
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Paris, France
    It works great in reaper for me, but never used melodyne.but not sure if it's more important than C6.
     
  5. Manicompression

    Manicompression doing it for the kids

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    1,036
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Cleveland OH
    C6 is awesome. The sidechaining options are useful and intuitive. Tune is fine but if you already have a pitch correction vst it doesn't bring anything new to the table.
     
  6. anotherpaul

    anotherpaul Member

    Joined:
    Sep 17, 2012
    Messages:
    351
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Moscow, Russia
    Does Tune work in Reaper without ReWire stuff? The overview video shows that you need to add a track with rewire plugin to syncronize with protools.

    And another question: how to put in waves 50$ code on audiodeluxe.com? They wrote "enter your code at checkout", but it doesn't make sense to me. Putting it to the coupon code field obviously doesn't work.
     
  7. abaga129

    abaga129 The Apprentice

    Joined:
    Jun 17, 2012
    Messages:
    809
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Cape Girardeau, MO
    Thanks a lot guys! Sounds like C6 is definitely the way to go then. I appreciate all of the feedback. Also, anotherpaul, It might be that the code only works when you buy it directly from waves.
     
  8. TRUIE

    TRUIE Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    737
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Toulouse, France
    Bought a Waves plugin at audiodeluxe with my Waves 50$ coupon with no issue.
    Just enter the code at checkout.
     
  9. anotherpaul

    anotherpaul Member

    Joined:
    Sep 17, 2012
    Messages:
    351
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Moscow, Russia
    Yeah, the code worked in the coupon field after all. Bought tune, still waiting for a license.
     

Share This Page