This site is supported by the advertisements on it, please disable your AdBlocker so we can continue to provide you with the quality content you expect.

Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Blue screen while using pod x3 pro... HELP

Discussion in 'Backline' started by Lazzari, May 1, 2011.

  1. Lazzari

    Lazzari Chakachakalabuchaka

    Joined:
    Aug 18, 2008
    Messages:
    439
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    In a Shitty Country (Venezuela)
    I recently bought the pod x3 pro from musiciansfriends, everything was in order, no scratches, no dents, all the knobs are there tight enough. Im having troubles while connecting it to my PC.. I have checked forums, read faqs, etc.. and nothing :confused: If someone could help me I would really appreciate it.. Thanks in advance


    BTW I have windows 7 ultimate
     
  2. Robert W

    Robert W Member

    Joined:
    May 13, 2009
    Messages:
    923
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Apparently, there's a problem with POD and Win 7. Line 6 released some patches that supposedly fixed the problem, but I still continued to get the blue screen of death about 50% of the time I was using POD, even after I DL'd the patch. Rather than risk damaging my machine, I just stopped using POD and now use my GuitarPort solely as an interface.
     
  3. Lazzari

    Lazzari Chakachakalabuchaka

    Joined:
    Aug 18, 2008
    Messages:
    439
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    In a Shitty Country (Venezuela)
    Ohh.. Ok thanks a lot dude..
     
  4. Robert W

    Robert W Member

    Joined:
    May 13, 2009
    Messages:
    923
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Have you tried DL'ing the patch for Win 7 related problems from Line 6?
     
  5. Ascendant

    Ascendant Member

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    596
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Had the same problem here for almost a year now. My UX1 (not toneport) works fine on XP, but on Win 7 x64 it has always caused random BSOD's. Of course, the gentlemen over at Line 6 always reply with arrogant responses such as "it works on our x64 computer at the office", and never really bother to fix it. Oh well, at least they aren't going to get any of my money any time soon.
     
  6. Robert W

    Robert W Member

    Joined:
    May 13, 2009
    Messages:
    923
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Shame they don't add this little tidbit of info on their packaging. "The Sonic General has determined that POD usage will cause BSoD when used in conjunction with Win 7."
     

Share This Page