This site is supported by the advertisements on it, please disable your AdBlocker so we can continue to provide you with the quality content you expect.

Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Cubase 6

Discussion in 'Backline' started by Williamn, Jan 6, 2011.

  1. HeadCrusher

    HeadCrusher Member

    Joined:
    Mar 20, 2002
    Messages:
    2,822
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Yes/Yes. Looks like there's no download option atm though.
     
  2. jangoux

    jangoux Member

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    1,808
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Where can i buy it online? I see no option. They forward me to the distributor list, including US ones.
     
  3. exoslime

    exoslime Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Messages:
    1,029
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Austria
    uuu, sad, no xp support anymore, :(
    /rant on
    my xp workstion just works too damn good atm, i dont want screw everything, (or buy a new computer) and update to win7 to only to have the newest version of cubase
    rant off/

    the new features of cubase 6 are looking really good..
     
  4. The Unavoidable

    The Unavoidable jättebög

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    2,029
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Umeå, Sweden
    Sweet, will be picking this up at the end of the month. :headbang:
     
  5. Megin

    Megin Member

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    517
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Stockholm Sweden
    Same for me here and probably many more. But it might work without any problem on XP. We just have to wait and see.
     
  6. dcb

    dcb nerd

    Joined:
    Dec 7, 2008
    Messages:
    1,362
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    cant wait! will have my copy next week! will report how it runs on xp systems!
     
  7. Loren Littlejohn

    Loren Littlejohn Lover of all boobage.

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Messages:
    11,754
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Auburn NY- we grow em you listen
    I'm waiting. It seems like version 4 was full of bugs so I don't wanna upgrade right off the start line.
     
  8. Sickan

    Sickan ¯\(°_o)/¯

    Joined:
    Jan 23, 2008
    Messages:
    1,350
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Gothenburg, Sweden
  9. AboutBlank

    AboutBlank Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    1,330
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Berlin, Germany
    +1

    C 5 5.2 runs flawlessly here...

    I don't wanna "beta" test C6 if I don't get a discount (VCC was worth it) but I think I'll just wanna wait a little for C6...
     
  10. Sickan

    Sickan ¯\(°_o)/¯

    Joined:
    Jan 23, 2008
    Messages:
    1,350
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Gothenburg, Sweden
    It doesn't run on XP.
     
  11. pitoga

    pitoga Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    260
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Lima - Peru
    Arrggh! I hate my country for not having any distributors or anything of good audio related brands. Steinberg included. The only way would be shipping and that would be like 100 $ more. Any of you have an cheaper alternative for buying from another country. (I live in Peru)
     
  12. JeffTD

    JeffTD Senhor Testiculo

    Joined:
    Sep 29, 2004
    Messages:
    12,582
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Los Angeles, CA
    I don't even work in anything but transparent event mode anymore, everything else looks slightly retarded to me. :lol:



    I'm ordering tonight, will install on my MBP first as I still have projects on C5.5.1 to complete.
     
  13. dcb

    dcb nerd

    Joined:
    Dec 7, 2008
    Messages:
    1,362
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
  14. ahjteam

    ahjteam Anssi Tenhunen

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    9,394
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Virrat/Helsinki, Finland
    Upgrade from PT8 to PT9 is 249/349.
     
  15. Plec

    Plec Master of Ceremonies

    Joined:
    Aug 30, 2004
    Messages:
    340
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Sweden
    AWESOME!!

    Finally "Beat Detective" for Cubase. I just HOPE that they didn't keep the useless quantize features for audio which only lets you go 100%. If that's the case, the feature is useless IMO. Was just thinking about ordering PT9, but guess that one will have to wait! :D
     
  16. joeymusicguy

    joeymusicguy Member

    Joined:
    Sep 21, 2006
    Messages:
    3,744
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Location:
    indiana
    everything looks good, everything i wanted is included

    the only thing im worried about is... will you be able to change tempo of the song and have everything in the song adjust, just like protools when tracks have "stretching" or whatever its called turned on
     
  17. Ermz

    Ermz ¯\(°_o)/¯

    Joined:
    Apr 5, 2002
    Messages:
    20,382
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Melbourne, Australia
    Looks good. Where are some good places to order from?

    I'm a little concerned, the postal service here seems to be entirely ineffective, so I'll probably get it a month from any ordering date, if at all.
     
  18. Plec

    Plec Master of Ceremonies

    Joined:
    Aug 30, 2004
    Messages:
    340
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Sweden
    A small feature I like... uhum...

    Is that they seem to have exchanged the fader GUI to the one always used in Nuendo, which looks a lot more like a real fader than that cheap ass shit you get on something like a ProTools Control surface, hahaha!
     
  19. joeymusicguy

    joeymusicguy Member

    Joined:
    Sep 21, 2006
    Messages:
    3,744
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Location:
    indiana
    i've never had a problem with how it looks. don't care if they made it possible to color stuff.

    just wanna have warp markers stick to tempo! and automatically generate them in emergencies!
     
  20. Plec

    Plec Master of Ceremonies

    Joined:
    Aug 30, 2004
    Messages:
    340
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Sweden
    Isn't that already in there?
    If you make warp tabs and have the audio and channels set to musical mode or similar?

    I think all Manley grey sounds best though.. it affects the mathematical algorithm used in the mix bus summing so you get different results depending on what color scheme you're using in your session. It's not intended to work like that of course and they might've improved on the code in C6 but the more colors you use in a session the more it affects the way this big ol' calculator called a sequencer crunches out your audio. Thus, you can get slightly different results from your ITB summing by simply trying out different colors.
     

Share This Page