This site is supported by the advertisements on it, please disable your AdBlocker so we can continue to provide you with the quality content you expect.

Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Help with SONAR and exporting MIDI VSTi's!!

Discussion in 'F.O.H.' started by iamironman88, Mar 21, 2011.

  1. iamironman88

    iamironman88 New Metal Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    hey, for some reason over the last few months sonar has slowly stopped recognizing some of my soft synths when exporting as audio, i've never used anything cracked. they play midi fine in a project. and tonight its started doing it for superior drummer and i cant be dealling with that!!!! it may be something dead simples but been searching forums and troubleshooters and still haven't the faintest. any clue to what the problemo is? / a way around this? cheers
     
  2. DullElysium

    DullElysium Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Messages:
    722
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Finland
    When exporting check either "buses" or "main outputs" rather than "whole mix". Worked for me.
     
  3. iamironman88

    iamironman88 New Metal Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    i've tried routing superior drummer to a bus but the drum bus doesn't even show up when exporting! a lot of the projects im working on at the moment rely quite heavily on superior drummer so any help will be awesome
     
  4. DullElysium

    DullElysium Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Messages:
    722
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Finland
    But if you route everythin to the master bus you should be ok. I used to have provlems with vsti exporting, but thosw tricks helped me out. Have you tried to export the master? Or main output? I suppose everything is fine when you play your project in sonar?
     
  5. demirichris

    demirichris Member

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Indianapolis Indiana
    Make sure you are highlighting the midi track and the track the audio is going to. I always have to do that to get it to work right...sonar has some weird quirks.
     
  6. DullElysium

    DullElysium Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Messages:
    722
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Finland
    What buses do appear? Does the main outputs appear? And do you have everything you want to export highlighted?

    Sounds like a strange problem to me.

    Edit: demirichris was faster
     
  7. Taurean

    Taurean \m/ \m/

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Messages:
    246
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18

    That's it, that should do it.
     

Share This Page