This site is supported by the advertisements on it, please disable your AdBlocker so we can continue to provide you with the quality content you expect.

Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

It happend

Discussion in 'Bar' started by scorpio01169, Feb 11, 2008.

  1. scorpio01169

    scorpio01169 Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    1,332
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    San Antonio, Texas
    well...the computer that i have just for the studio for 4 years never was hooked to the internet, well i moved to another place and the cable/dsl guy came and hooked everything up. well our home computer was still packed so they used my studio pc to make sure the internet was working. as soon as they turned it on all these pop-ups and updates appeared, i didnt update or anything....closed all pop ups. then my wife looks at the wall and says " i wonder what this light switch is to" turned it off and boom......my studio pc shut off. and now it wont boot up...it will only get to the floopy disk read and freezes....it give me a drive read error messege...well geeksquad is coming monday to fix it. that sux.
     
  2. Glenn Fricker

    Glenn Fricker Very Metal &Very Bad News

    Joined:
    Mar 6, 2005
    Messages:
    4,147
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    38
    Location:
    22 Acacia Avenue
    Dude, that sucks. Time to get a UPS. One of the best investments I've ever made.
     
  3. illegalfireworks

    Joined:
    Sep 16, 2007
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Fuck man i feel you on this one .. same kinda thing happened to me a couple of months ago and I only had a years worth of stuff on it but still .. its like someone dying

    hope you can get those files back
     
  4. egan.

    egan. daylightdies.com

    Joined:
    Dec 28, 2002
    Messages:
    5,441
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    NorCal
    Yeah, we had a power-outage mid tracking last month and I showed up the next day w/ UPS in hand. Everything was fine...but....clearly that was luck.
     
  5. EerieVon

    EerieVon Member

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    1,293
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Syracuse, NY
    Dont use Geeksquad!!! They are high school kids or kids just out of school that really dont know anything about how a computer functions. Their answer for everything is format and re-install PLUS they will hose you for all kinds of shitty software, even ones that arent compatible with each other

    Try this, if you have your windows cd put it in and boot from it, act like you are going to install windows, eventually it will search to see if you have a previous version of windows and after it finds it you will be given some options are the install, the one you want is Repair option--press R. It will reinstall all of the system files without deleting your data or try this

    same as above but you want to enter recovery console after you enter the console you will arrive at a dos prompt, enter the following commands

    fixmbr

    fixboot

    it will prompt you if you are sure press Y

    It sounds like when the power was cut the master boot record was damaged
     
  6. deanbailey

    deanbailey O.C.D Member

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    909
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Cape Town
    +1
     
  7. scorpio01169

    scorpio01169 Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    1,332
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    San Antonio, Texas
    dude...you are the fucking man.....it worked. thank you so very much. you saved me $180.00 dollars
     
  8. EerieVon

    EerieVon Member

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    1,293
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Syracuse, NY
    no problem. Which did you go with-the repair install or fixing the boot record?
     
  9. scorpio01169

    scorpio01169 Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    1,332
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    San Antonio, Texas
    actually i dont know what happened...i put the disk in and some words flashed and it said click ok...and i did then it rebooted. i wish i knew what that was about but again..thanks
     
  10. JBroll

    JBroll I MIX WITH PHYSICS!!!!

    Joined:
    Mar 8, 2006
    Messages:
    5,919
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    San Antonio, TX, USA
    Hey, don't be afraid to call me for computer nerdiness in the future, glad to hear you got this fixed but I'll do this stuff for free in town just to keep the 'Geek Squad' away.

    Jeff
     
  11. The inquisitor

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    The northlands of Holland.
    Computers are our achilles heel.
     
  12. scorpio01169

    scorpio01169 Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    1,332
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    San Antonio, Texas
    thanks Jeff.....will call you next time...however i would not let you do it for free....i wouldnt feel right. buy you lunch or something.
     
  13. JBroll

    JBroll I MIX WITH PHYSICS!!!!

    Joined:
    Mar 8, 2006
    Messages:
    5,919
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    San Antonio, TX, USA
    Ah, that'll work. Lunch is good.

    Jeff
     

Share This Page