This site is supported by the advertisements on it, please disable your AdBlocker so we can continue to provide you with the quality content you expect.

Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Solid Vision... Tomorrow @ P60

Discussion in 'Headway' started by onno, Mar 7, 2012.

 1. onno

  onno Member

  Joined:
  Mar 5, 2003
  Messages:
  48
  Likes Received:
  1
  Trophy Points:
  8
  Dream Theater geldt sinds het einde van de jaren 80 als een van de belangrijkste en meest innovatieve bands in de Amerikaanse prog-metal scene. Een ode aan de Amerikaanse groep is dan ook op zijn plaats. Hiervoor komt op het Europese vasteland eigenlijk maar één band in aanmerking: Solid Vision. Het vijftal zal op 8 maart a.s. in P60 , Amstelveen een bijzonder eerbetoon geven aan deze legendarisch band.

  Toen de broers Yan en Brian Maillard tien jaar geleden samen met drie vrienden Solid Vision oprichtten, hadden ze nooit durven dromen dat ze enkele jaren later podium en studio zouden delen met Charles Dominici, de voormalige leadzanger van Dream Theater. Daar bleef het echter niet bij. In 2007 tourde de Italiaanse band met Dream Theater door heel Europa, naast bands als Megadeth en Riverside.

  De invloed van de New Yorkse prog rockers is heden ten dage nog steeds onmiskenbaar, zeker in de sound van Solid Vision. Het vijftal uit Cagliari bracht reeds drie albums uit, waarop ze het klassieke Dream Theater geluid naadloos combineren met elementen van de Italiaanse metalscene.

  Sacrifice, het meest recente album van de technisch begaafde groep dateert uit 2010. In datzelfde jaar verving Lucio Manca Riccardo Atzeni op bas. Hij vergezelt Yan en Brian Maillard (resp. drums en gitaar), toetsenist Americo Rigoldi en leadzanger Samuele Pintus op podia in heel Europa. Dit voorjaar staat hun tour volledig in het teken van Dream Theater.

  Met onnavolgbare riffs en onstuitbare energie zal Solid Vision op 8 maart het legendarische Dream Theater tot leven brengen in Amstelveen. Prog metal van het hooste niveau.
   

Share This Page