This site is supported by the advertisements on it, please disable your AdBlocker so we can continue to provide you with the quality content you expect.

Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Switching DAW

Discussion in 'Off Topic' started by CalumJC, Jan 26, 2012.

  1. CalumJC

    CalumJC Member

    Joined:
    Aug 28, 2010
    Messages:
    130
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Blackpool, UK
    Hey guys, ill be switching from Cubase to PT in the next couple days.
    Question for anyone running PT and Slate: How different is setting up the multi out tracks on PT compared to Cubase?

    Also, I used PT in college and the session maxed out the computer pretty fast, I created an equivalent session with the same tracks on the same computer on Cubase and it was fine.

    Anything I should be aware of or watch out for when im using PT?

    :hotjump:
     
  2. ahjteam

    ahjteam Anssi Tenhunen

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    9,395
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Virrat/Helsinki, Finland
    I love Pro Tools HD, but oh man, the amount of unnecessary crippledness in regular version of Pro Tools just eats me inside. That is why I ALWAYS rather work with Cubase in home studio environment, but with Pro Tools HD in commercial studios.
     
  3. Tommy Evans

    Tommy Evans Member

    Joined:
    Jul 19, 2011
    Messages:
    994
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Colorado Springs, Colorado
    Why? Why would you put yourself through a downgrade like that? A very expensive downgrade.
     
  4. CalumJC

    CalumJC Member

    Joined:
    Aug 28, 2010
    Messages:
    130
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Blackpool, UK
    might aswell delete this thread because i woke up in the middle of the night last night and decided against it haha.
     
  5. Tommy Evans

    Tommy Evans Member

    Joined:
    Jul 19, 2011
    Messages:
    994
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Colorado Springs, Colorado
    Good choice bro. I've heard of/experienced way too many headaches with protools.
     
  6. CalumJC

    CalumJC Member

    Joined:
    Aug 28, 2010
    Messages:
    130
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Blackpool, UK
    I recently made some 'ardcore entrance music for my friend who is a wrestler and he said he would refer me to people he knows.

    HALion is gash so I was going to switch to PT to use Xpand2 but I think ill just save up and buy Omnisphere.
     
  7. Seth Munson

    Seth Munson How do Amber Lamps?

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    1,665
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Colorado Springs
    I just couldn't help myself but laugh at how ridiculous that statement is.
     

Share This Page