saako hevari enemmän naisii??

Originally posted by Zyklon
Kun helvetin monella metallin kuuntelijalla on taustalla jotain "ongelmia" tai vastoinkäymisiä.. ja se saa monesti ihmiset ajattelemaan asioita uudella tavalla..

Kyllähän niistä "normaaleista" jätkistäkin löytyy järkevää sakkia mutta voisin sanoa että metalliporukassa on suurempi osa sellaista syvällistä sakkia kuin "normaaleissa"..

Vittu tuossakaan ollut koko paskassa mitään järkeä kun ei kukaan kuitenkaan ymmärrä mitä mä ajan takaa.. unohtakaa..

Kyllä mä luulisin käsittäväni edes osan mitä tuolla tarkoitit... Kun yritin itse sanoa jotenkin tuota samaa, mutta en oikein löytänyt sellaista fiksua tapaa... tai jotain...

Tuo ongelmajuttu on monella niinkin, että vaikka itsellä ei olisi ollutkaan mitään suurempia ongelmia, niin on hyvinkin mahdollista että on seurannut läheltä jonkun esim. ystävän ongelmia. Ja sekin muuttaa ajattelutapaa. Tosin joillakin käy niinkin, että ongelmien jälkeen se vähäinenkin syvällisyys häviää, mutta yleensä toisin päin...
Ja taas toisaalta, monet on oikeasti syvällisiä vaikka ei mitään ongelmia olisikaan. Ne on vaan luonteeltaan sellasia. Ja ainakin kun mieti omaa kaveripiiriäni, niin sellaista luonteeltaankin syvällistä porukkaa löytyy kyllä ehdottomasti eniten metallisteista.

Suurin osa näistä tuntemistani "normiksista" on kauhean pinnallisia. Niille on merkitsevää juuri se millaiset kuteet sulla on päällä ja miltä näytät. Kun taas metallistit (ainakin minun tuntemani) antavat enemmänkin arvoa aatteille.

Mutta toisaalta tätäkin juttua on tosi tyhmä yleistää, koska kaikki kuitenkin ajattelevat syvällisyydenkin pohjimmiltaan erilailla. Ja yleensäkin yleistäminen on tyhmää.

Taas pääsin paasaamaan... *sori*. Vaikea selittää mitä tarkoitan, mutta koittakaapa nyt sitten tuosta ottaa selvää joita kiinnostaa...
 
no hyvä että ainakin sinä ymmärsit jotain siitä..

Valitettavasti metalliporukoillekkin on joskus liian tärkeää kaikki pinnallinen paska, mutta tämä ilmiö taitaa esiintyä kaikkialla.

ja snapsitap.. kun sanoit että erilaiset aatteet on monesti tärkeitä metallisteille on yleensä täysin totta ja sen takia saa kuunnella vittuilua tosi paljon.. kun ihmiset ei todellakaan ota tosissaan ainakaan sitä mitä mieltä minä olen asioista ja sitten ne yleensä alkaa vittuilemaan..
 
Pakko sanoo, että mulla tänää meni niin vitusti hermot näihin "normiksiin"... tuli taas juttua.... "mihin sun buutsit jäi" "koska leikkaat lettis" ... voi helvetti ärsyttää noi perusjuntit....

Itse oo "syvällinen ja rauhallinen" joten oon vähän ulkona niitten jengistä... Ja ohan meiän luokalla jopa toinen hevari, joka o varmaa aatteiltaa kaikkee muuta ku hevari.. tai eihän niin voi sanoo.. mutta se ajattelee, tai ainakin toimii ihan samoin ku "normikset"....
varmaa ikinä kuullukka mistää syvällisyydestä.. joo, taas tuli paskaa jauhettua.....

heh, ja jos se jätkä jostai syystä eksyy lukee tän, ni ottakoon oppia tän palstan keskusteluista....
 
Originally posted by Zyklon
Valitettavasti metalliporukoillekkin on joskus liian tärkeää kaikki pinnallinen paska, mutta tämä ilmiö taitaa esiintyä kaikkialla.

ja snapsitap.. kun sanoit että erilaiset aatteet on monesti tärkeitä metallisteille on yleensä täysin totta ja sen takia saa kuunnella vittuilua tosi paljon.. kun ihmiset ei todellakaan ota tosissaan ainakaan sitä mitä mieltä minä olen asioista ja sitten ne yleensä alkaa vittuilemaan..

Juu, niin taitaa olla. Ikävä kyllä. Joskus harvoin itsekin arvostelee kaikkea pinnalisesti, mutta se alkaa aina kaduttaa jälkeenpäin. Onneksi sellaista tapahtuu vain harvoin.

Zyklon, olen huomannut ihan samaa. Minulla vain käy yleensä niin että ihmiset vittuilevat lähinnä "selän takana", ja sitten siitä saa kuulla jostakin "kiertoteitä" myöhemmin. Ja sekin on vittumaista. Tulisivat sanomaan suoraan jos on jotain sanottavaa MINUN aatteistani. Joillekin hyvä syy vittuilla on jo pelkästään vaatetus, tai vaikka meikki. Ja mielestäni jokaisen ihmisen aatteet ja mielipiteet pitäisi ottaa vakavasti, ja jos ei se ole itselle mahdollista niin antaa olla. Vaikka jättää kommentoimatta.

Tuosta tuli nyt taas kyllä mielettömän sekavaa. En tiedä osasinko vieläkään selittää asiaa niin kuin siitä ajattelen...
 
Kyllä se aika selkee oli ;)

Mutta ainakin nää "normikset" ketkä tunnen, niin ne o niin täysiä kakaroita, että ei ne ymmärrä mitää mistää aatteista tai mielipiteistä.. Eli jos mä ilmasen mielpiteeni, niin luultavammin ne molottaa vaa jotai idioottimaista takas....

Kouluissa sais jakaa hevarit omalle luokalleen :D :D
 
Joo no, minu tuntemani "normikset" on melkein kaikki oman ikäisiäni, ja sitten pari nuorempaa... Mutta vaikka itse sanonkin, niin ne on kyllä luonteeltaan paljon kakarampia kuin minä... Kai sekin jotenkin (tai oikeastaan aika paljonkin) liittyy tuohon syvällisyysajatteluun...

Mulla on käynyt säkä, koulussa on samanhenkisiä kavereita... Ja kun ei muutenkaan paljoa pelkän oman luokan kanssa olla, niin sinänsä aivan sama...:)
 
Se on kans erittäin yleistä että ihmiset eivät ota minun kaltaisia ihmisiä huomioon ollenkaan tai sitten nauravat tai vittuilevat jos yrittää puhua jotain järkevää.

Ja toi mitä Rappion Lapsi sanoi on kyllä niin totta kuin olla ja voi!!! mulle vittuillaan kans juuri samalla tavalla.. Mulla ei nykyään oo bootseja mutta joskus oli ja niistä kuului tosi paljon vittuilua.. ja siitä että on pitkät hiukset, mustat vaatteet jne.. ja siitähän ne vasta innostuivat kun minulla oli sellaiset nahkaiset niittirannekkeet.. kuulu vaikka mitä "koira" ja "piikkisika" huutoja koko ajan.. aattelin tehdä sellaisen pitkistä nauloista niin mitähän ne sit sanois.. :rolleyes:

Oikeastaan pitäis kokeilla sellasta että hommais nahkahousut ja helvetisti niittejä jne.. ja sit vetäs maskit päähän ja lähtis normaalisti kouluun..

Eikä näillä "normiksilla" yleensä ole mitään erityistä aatetta tai minkäänlaista mielipidettä mistään.. niille on tärkeämpää että on muodikkaat vaatteet ja näyttää coolilta..

No joo.. jokohan tuli yleistettyä tarpeeksi.
 
Jokin pieni ääni sisälläni varoittaa minua osallistumasta tähän keskusteluun millään tapaa, mutta en valitettavasti voi vastustaa kiusausta. Puutun nyt törkeästi muutamaan käsitteeseen, mitä arvon keskustelijat ovat viljelleet tässä threadissa ja pilkon niitä palasiksi, jotta jonkinlainen yhteinen kieli voisi löytyä - en tahdo loukata ketään, vaikka hieman arvostelenken eräiden henkilöiden käyttämää terminologiaa.

Ensinnäkin, jaottelusta "hevareihin" ja "normiksiin" - mihin se oikein perustuu? Ulkoisiin tekijöihin, ajatusmaailmaan vaiko pelkkään musiikilliseen mieltymykseen? Vaikka oletettaisiin, että kaikki näistä tunnusmerkeistä ovat ainoastaan joko/tai -tyyppisiä (eli ihmisellä on joko pitkä tukka ja nahkatakki tai lyhyt letti ja farkut; "hevari-aatteet" tai "normis-aatteet"; metallinen tai "tavallinen" musiikkimaku), löytyy erilaisia yhdistelmiä silti useita. Otan pari esimerkkiä tosielämästä:

-Kaverini on pitkätukka nahkatakki-nainen. Hän on uskovainen ja jossain määrin "pinnallinen". Hän kuuntelee hyvää metallia.

-Toinen kaverini on suht' lyhyttukkainen hippi-lookin mukaisesti pukeutuva mies. Hän on ajatusmaailmaltaan (mielestäni) hyvin "metallinen" ja taatusti syvällinen pohdiskelija. Hän kuuntelee 80-luvun gootti-poppia.

-Itse olen lyhyttukkainen, aina college- tai verkkarihousuihin pukeutuva mies. Ajatusmaailmaltani olen lähinnä humanisti ja pasifisti. Kuuntelen lähinnä melo-deathia.

Kuten kaiketi huomasitte, kenenkään ylläolevista ei oikein voi katsoa lukeutuvan yksioikoisesti joko "hevareihin" tai "normiksiin".

Toiseksi, "syvällisyydestä": Miten se määritellään? Onko syvällisyys yhtä kuin "ei pinnallinen"? Jos kyllä, on alkoholisti-kummisetäni hyvinkin syvällinen henkilö, sillä hän viis veisaa kaikesta ulkonaisesta (kuten vaikkapa siitä, että vehkeet roikkuu sepaluksen raosta kaupungilla) jos vain saa jostain seuraavan kaljan.

Miten ihmeessä kukaan voi väittää, ettei jollakulla toisella ole minkäänlaista mielipidettä mistään?!? Entä jos tämän kyseisen "normiksen" aatteena on, että omat mielipiteet on syytä pitää ominaan? Jos taas "muodikkaat vaatteet" ovat aate, on se taatusti aivan yhtä hyvä sellainen kuin "hyvä musiikki".

Mitä tulee koulumaailmaan, ynnä muihin ihmisten kohtaamis-tilanteisiin, eikö "massasta poikkeavan" tyylin ole tarkoituskin herättää huomiota ja kerätä kommentteja? Jos minä värjäisin hiukseni, meikkaisin naamani ja pukeutuisin mustaan nahkaan, niin haluaisin kyllä kuulla kommentteja joka ikiseltä vastaantulevalta ihmiseltä uudesta tyylistäni! Se, ovatko nuo kommentit sitten positiivisia/negatiivisia on mielestäni täysin toisarvoista - mielipiteitä ne vain kuitenkin ovat.

Työskentelen nuorisotilalla ja kaikista siellä käyvistä hyvin erilaisista ja eri-ikäisistä ihmisistä on 13-vuotias, finninaama, housunroikottaja-hoppari viimeisimmän vuoden aikana keskusteluissa osoittanut mielestäni kaikkein eniten henkistä kypsyyttä ja syvällisyyttä.

Pahoittelen viestin pituutta.

-Villain (joka menee nyt nukkumaan)
 
Originally posted by Villain

Kuten kaiketi huomasitte, kenenkään ylläolevista ei oikein voi katsoa lukeutuvan yksioikoisesti joko "hevareihin" tai "normiksiin".

Toiseksi, "syvällisyydestä": Miten se määritellään? Onko syvällisyys yhtä kuin "ei pinnallinen"?

Kaikki, ihan kaikki kirjoittamasi oli hyvin totta. Mutta:

Kuten jo aiemmin jossakin viestissäni mainitsin, on tämäkin täällä viljelty syvällisyyden käsite yleistämistä. Jokainen käsittää syvällisyyden erilailla, pohjautuen niihin paljonpuhuttuihin omiin aatteisiin ja periaatteisiin.

Ja muutenkin tämä keskustelu on ollut suurimmalta osin yleistämistä, myös tuo puhuminen "normiksista" ja "metallisteista". Mutta oikeastaan se on välttämätöntä. Ei jokaista ihmistä voi luetella erikseen, esim. oman tyylisuuntansa mukaan.
Jo pelkästään Suomessa on yli 5 miljoonaa ihmistä, ja kaikkia ei voi todellakaan jakaa mihinkään kategorioihin. Ja se on hyvä. Mutta tällaisessa keskustelussa on (ehkäpä juuri sen takia) käytettävä esimerkkinä sitä "metallisti"- tai "normis"tyyppiä, jonka kaikki lukijat tod. näk. tunnistavat, vaikka eivät itse siihen lukeutuisikaan. Tai jotenkin sinne päin...


Originally posted by Villain

Miten ihmeessä kukaan voi väittää, ettei jollakulla toisella ole minkäänlaista mielipidettä mistään?!? Entä jos tämän kyseisen "normiksen" aatteena on, että omat mielipiteet on syytä pitää ominaan? Jos taas "muodikkaat vaatteet" ovat aate, on se taatusti aivan yhtä hyvä sellainen kuin "hyvä musiikki".

Mitä tulee koulumaailmaan, ynnä muihin ihmisten kohtaamis-tilanteisiin, eikö "massasta poikkeavan" tyylin ole tarkoituskin herättää huomiota ja kerätä kommentteja? Jos minä värjäisin hiukseni, meikkaisin naamani ja pukeutuisin mustaan nahkaan, niin haluaisin kyllä kuulla kommentteja joka ikiseltä vastaantulevalta ihmiseltä uudesta tyylistäni! Se, ovatko nuo kommentit sitten positiivisia/negatiivisia on mielestäni täysin toisarvoista - mielipiteitä ne vain kuitenkin ovat.

Taas joudun yleistämään, mutta ainakin suurin osa tuntemistani normiksista (niistäkin jotka tunnen hyvin) eivät todellakaan kykene sanomaan minkäänlaista mielipidettä lähes mihinkään. Tai jos kykenevät, he yleensä sanovat saman mitä joku heidän kaverinsa on sanonut. Siis omiakin mielipiteitä saattaisi löytyä, mutta niitä ei olla ainakaan valmiita kertomaan muille. Ehkä puuttuu jonkinlainen luottamus omiin mielipiteisiin, tai sitten vain ei ole rohkeutta kertoa niitä. Tiedä häntä. Ja jos muodikkaat vaattet olisivatkin aate, mutta kun... Monet pukeutuvat niihin vain siksi kun kaveritkin... Mutta tämäkin oli taas aika rankka yleistys...

Ja tuo massasta poikkeava tyyli. Kyllä, varmasti on mm. tarkoitus herättää huomiota. Ja aluksi mielipiteitä on ihan ok kuulla, haluaa jopa tietää mitä mieltä ihmiset ovat uudesta tyylistä (ovatpa sitten mitä mieltä tahansa), mutta jos vuodesta 363 päivää joutuu kuuntelemaan samojen ihmisten vittuilua vaatetuksesta, meikistä yms., ei se ehkä ole enää tavoite. Itse en ole tällaista kokenut, mutta uskon että monet tietävät mitä tarkoitan.


Rappion Lapsi ja Zyklon:

Olen huomannut tuota ihan saman laista vittuilua muutaman kerrran. Kun menenkin esim. kouluun vaikkapa joku punainen vaate päällä, tulee heti joku kysymään esim. että "onko joku kuollut tai jotain". Ja omasta mielestään heittää hyvääkin herjaa. Tai jos yhtenä päivänä ei olekaan nahkatakkia, tulee joku kysymään onko joku hoppari iskenyt mut. Tuo syö kyllä miestä.
 
snapsitap
Ei jokaista ihmistä voi luetella erikseen, esim. oman tyylisuuntansa mukaan. Jo pelkästään Suomessa on yli 5 miljoonaa ihmistä, ja kaikkia ei voi todellakaan jakaa mihinkään kategorioihin. Ja se on hyvä.
Aivan, yleistäminen ON väistämätöntä. Jos ihminen alkaisi jokaista vastaan tulevaansa tyyppiä yksilöimään ihan omaan "lokeroonsa", aivan kaikki aika menisi siihen eikä ihminen saisi yhtään mitään aikaan.

Eli siis: yleistäen, yleistäminen säästää aikaa ja on hyödyllistä, olkoonkin aina hyvin vaarallista.
 
Eiköhän kaikkien kannata vaan katsoa peiliin ja miettiä mikä itsessä on hyvää ja huonoa, ja antaa muiden tehdä mitä lystää. Ainakin itse pyrin
tähän, vaikkei se aina niin hyvin onnistukaan
 
Originally posted by snapsitap



Taas joudun yleistämään, mutta ainakin suurin osa tuntemistani normiksista (niistäkin jotka tunnen hyvin) eivät todellakaan kykene sanomaan minkäänlaista mielipidettä lähes mihinkään. Tai jos kykenevät, he yleensä sanovat saman mitä joku heidän kaverinsa on sanonut. Siis omiakin mielipiteitä saattaisi löytyä, mutta niitä ei olla ainakaan valmiita kertomaan muille. Ehkä puuttuu jonkinlainen luottamus omiin mielipiteisiin, tai sitten vain ei ole rohkeutta kertoa niitä. Tiedä häntä. Ja jos muodikkaat vaattet olisivatkin aate, mutta kun... Monet pukeutuvat niihin vain siksi kun kaveritkin... Mutta tämäkin oli taas aika rankka yleistys...

Ja tuo massasta poikkeava tyyli. Kyllä, varmasti on mm. tarkoitus herättää huomiota. Ja aluksi mielipiteitä on ihan ok kuulla, haluaa jopa tietää mitä mieltä ihmiset ovat uudesta tyylistä (ovatpa sitten mitä mieltä tahansa), mutta jos vuodesta 363 päivää joutuu kuuntelemaan samojen ihmisten vittuilua vaatetuksesta, meikistä yms., ei se ehkä ole enää tavoite. Itse en ole tällaista kokenut, mutta uskon että monet tietävät mitä tarkoitan.


Oon hyvin samaa mieltä tosta mitä sanoit tosta "normisten" mielipide jutusta. Tänää sain taas kokee, kuinka ne vaa toistaa ja myötäilee muitten sanomisia. Tää ei o yleistämistä, vaan yhteen veto, vitun idiootteja :lol: no vitsi vitsi... mutta sellasta se on, että "normikset" aukoo porukalla hevarille päätään, ja jos sanot jotai väliin, niin nää toistaa neitimäisesti kaiken mitä suustani päästän...

Ja tosta "jos vuodesta 363 päivää joutuu kuuntelemaan samojen ihmisten vittuilua vaatetuksesta, meikistä yms.," toi tuntuu pitävän hyvinki paikkansa... joskus menee vapaa-aikakin vitutuksen puolelle, ku oot 8 tuntia kuunnellu "normisten" ruikutusta....

No joo, ohan se hevari mikä tuli mainittua, mutta se pitää mielummin yhtä "normisten" ku toisen hevarin kanssa.
 
Originally posted by Laitimmainen

Aivan, yleistäminen ON väistämätöntä. Jos ihminen alkaisi jokaista vastaan tulevaansa tyyppiä yksilöimään ihan omaan "lokeroonsa", aivan kaikki aika menisi siihen eikä ihminen saisi yhtään mitään aikaan.

Eli siis: yleistäen, yleistäminen säästää aikaa ja on hyödyllistä, olkoonkin aina hyvin vaarallista.

Laitimmainenki boardilla... Piti vaa mainita ku ei o näkyny ;) Vai onko menny vähä ohi?? :D

sama se .. turha kirjotus... ;)
 
Originally posted by Graveheart
Eiköhän kaikkien kannata vaan katsoa peiliin ja miettiä mikä itsessä on hyvää ja huonoa, ja antaa muiden tehdä mitä lystää.

kyllä, tuohon pitäisi aina ainakin yrittää pyrkiä. Ja sitten kun katsoo peiliin ja tietää itsestään ne (omasta mielestä) huonotkin puolet, niin niitä voi yrittää muuttaa tai poistaa. Ja olla tyytyväinen hyviin puoliin vaikka muut eivät olisikaan. Tuota minä ainakin yritän.